onsdag den 7. marts 2012

Selleri-snyd (sund pizza!)

Mange afholder sig sikkert ofte fra at gå i krig med den store besværlige knold, vi kalder selleri.

Men jeg vil vove at påstå, at det er besværet værd, og faktisk er det ikke så slemt, når først man får taget på det. 

Denne opskrift er mindst lige så hurtig som en almindelig pizza, hvis ikke hurtigere! Og så slipper man for at ælte dej og klistre sit køkkenbord ind i den.Okay, jeg er måske ikke helt upartisk nu, men se lige (!!):



Du skal (til 2 personer) bruge:
  • 1 (mellemstor)knoldselleri
  • Salt
  • Rød pesto (se opskriften her)
  • 1 pk. (60 g) serranoskinke (for en vegetarisk version: prøv med ristede champignoner)
  • Ristede mandler
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Skræl sellerien med en god stor kniv på et spækbræt og skær den i skiver af knap 1 cm tykkelse. (Pas på nallerne!)

Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem et godt drys salt.


Bag skiverne 10-15 min., eller ind til de er næsten møre (prik i dem med en gaffel).

Imens klippes serranoskinken i brede strimler:


Har man ikke ristet mandlerne kan det også med fordel gøres nu.

Tag så selleriskiverne ud af ovnen, smør med pesto og fordel skinken på dem. Bag færdig i ca. 5 minutter og drys med mandler inden servering.


Så er der serveret! 

Som tilbehør fik en salat med æbler og bagte rødbedetern vendt i balsamico, olivenolie, et drys salt og rosmarin. 


I får lige ét billede mere! ;)
Værsgo: 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar