Sider

torsdag den 27. september 2012

Hokkaidosuppe med æble

Suppe er simpelt og varmende her på de kolde og regnende efterårsdage! Denne hokkaidosuppe er ingen undtagelse, og så kan evt. rester i tilgift anvendes i andre sammenhænge som tilbehør i form af mos (suppen stivner lidt i kold tilstand!) eller til græskar-klatkager (opskrift her!).


Hokkaidosuppe med æble (3-4 personer)

  • 1 hokkaidogræskar (eller butternut squash)
  • 1 syrligt æble
  • 1 løg
  • 8-10 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk vineddike eller citronsaft
  • evt. salt
Hak løget og svits det i olie. Skær græskar og æble i mindre tern og tilsæt dem til løg sammen med vand og bouillon. Lad det simre ca. 20 min. eller til grøntsagerne er møre. Purer med en stavblender direkte i gryden og smag til med krydderier, surt og salt. 

Server med yoghurt/cremefraiche og groft brød.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar