Bagt blomkålssalat med abrikoser og ristede mandler (2-3 personer)
- 1 stort blomkål
- 1½ dl ris/bulgur/quinoa
- ½ tsk kanel
- ½ spsk olivenolie
- 1/4 tsk muskat og nellike eller allehånde
- 100 g tørrede abrikoser
- 50 g mandler
- salt
Skær blomkål i mindre buketter og kom dem på en bageplade med bagepapir. Giv dem et godt drys salt og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter. Kog ris, eller hvad du nu bruger, efter anvisningen på pakken og vend olie og krydderier i. Smag til med salt. Skær mandlerne i splitter og rist dem på en varm, tør pande (pas på ikke at brænde dem på). Skær abrikoserne i strimler. Anret salaten i et fad: først et lag blomkål så ris, så resten af blomkålet og til sidst toppes med abrikoser og mandler. Serveres lun.
Uhm skøn og simpel (-:
SvarSlet