Citronkylling med rosmarin og hvidløg (4-5 personer):
- 1 hel kylling (ca. 1400 g)
- 1 stor økocitron eller to små
- 3 fed hvidløg
- salt
- 1,5 tsk rosmarin
- 1 kg gulerødder
- 2 peberfrugter
- ca. 1,5 spsk olivenolie
- 1 rødløg
- 0,5 spsk flydende honning
Skræl gulerødderne og skær dem og peberfrugter i lange stave. Skræl rødløget og skær det i 4 både. Kom grøntsagerne i en bradepande, vend dem men olivenolien og drys med salt. Gør plads i midten af bradepanden til kyllingen og gnid den med groft salt indvendig og udvendig. Hak hvidløg groft og skær citronen i tynde skær. Fyld kyllingen med begge dele, borset fra et par citronskiver, som lægges på bryststykket. Dryp honningen over hele kyllingen, drys med rosmarin og bag lavt i ovnen 1 time ved 200 grader.
Server med ovnkartofler og en frisk yoghurtdressing med sennep.
Yum, så sommerskønt!
SvarSlet- Anne