Sider

torsdag den 25. september 2014

Porre-linsesalat med druer, feta og valnødder

Denne lækre salat har lidt af det hele; salt, sødt, syrligt, fedt, saftigt og knas. Den smager super godt og mætter helt enormt. Den kan derfor sagtens gøre det ud for et måltid i sig selv! Velbekomme :)



Porre-linsesalat med druer, feta og valnødder (middagsret til 2-3 personer):
  • 2 porrer
  • 2 dl belugalinser
  • salt
  • 1+1 spsk æblecidereddike
  • 2-3 tsk dijonsennep
  • 250 g stenfri druer
  • 60 g feta
  • 1 god håndfuld valnødder
  • evt. lidt lækker olie (jeg har fx en virkelig lækker valnøddeolie, som smager helt fantastisk!)
Kog linserne møre i letsaltet vand, ca. 20 minutter. Skær porrerne i tynde ringe og damp dem møre ved at komme en smule vand i bunden af gryden sammen med et salt og 1 spsk æblecidereddike. Bring i kog og lad det dampe under låg 2-3 minutters tid. Hæld overskydende vand fra og damp porrerne tørre. Samme gøres med linserne.
Skær imens druerne i halve, bræk valnødderne i stykker og smuldr fetaen. Vend porrer og linser sammen med eddike og sennep. Anret på en tallerken med vindruer og feta og top med valnødderne og evt. lidt lækker olie. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar