Sider

onsdag den 1. oktober 2014

Hjertesalat med avocado, friske figner og tahincreme

Jeg nyder fortsat at det er sæson for friske figner, og en aften fik jeg således denne lækre salat at spise. Fignerne går rigtig godt i spænd med nøddeagtige smage, så her er salaten toppet med en lækker, tyk tahincreme. Velbekomme! :)


Hjertesalat med avocado, friske figner og tahincreme (middagsret til 1 person, tilbehør til 2):
  • 1 hjertesalat
  • 1 frisk figen
  • 1 lille moden avocado
  • 1 forårsløg
  • ca. 8 cm agurk
  • 2-3 tsk citronsaft
  • salt
  • 1 spsk kvark eller skyr (eller bare et tyktflydende mejeriprodukt)
  • 1 tsk tahin
  • 0,5 tsk honning
  • evt. 1 tsk sesamfrø
Pluk salaten i grove stykker og skær forårsløg i tynde ringe. Skær agurken i halve skiver og avocadoen i tern. Anret alle fire dele på en tallerken og top med den friske figen i tynde både. Rør kvark, tahin, honning og citronsaft sammen i en lille skål og smag til med salt. (Dryp i øvrigt også avocadoen med lidt citronsaft og giv den lidt salt.) Top salaten med tahincremen og evt. lidt sesamfrø til pynt.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar