Sider

tirsdag den 7. oktober 2014

Vegetariske spinat-bøffer med hytteost

Disse vegetariske spinatbøffer er virkeligt fulde af smag og mætter godt med det høje proteinindhold fra hytteost. Fidusen med dem er, at hytteosten under den relativt lange stegetid smelter ligesom 'rigtig' ost, hvilket får dellerne til smage tilsvarende 'cheesy' -  uden fedtet fra en regulær ost. Vi var ret begejstrede, kan jeg vist roligt sige! Velbekomme :) 


Vegetariske spinatbøffer med hytteost (8 store):
  • 1 lille rødløg
  • 200 g hytteost
  • 2 små æg
  • 3 spsk husk
  • 1 spsk pofiber
  • 3/4 tsk salt
  • 4/tsk muskat
  • 2 tsk garam masala
  • 400 g helbladet frossen spinat
Tø spinaten i en lille gryde og damp så meget væde væk som muligt. Hak løget fint og rør det med hytteost, æg, husk og pofiber. Rør spinaten heri sammen med salt og muskat. Lad 'farsen' stå og trække 5 minutters tid og fibrene kan suge noget væde. Sæt så farsen i flade bøffer på en pande med lidt olie, idet du sørger for at trykke den godt sammen og skubbe kanterne ind. Steg ved jævn varme 3-4 minutter og vend på den anden side. De vil være meget løse  strukturen første gang de vendes, men steg dem et par gange på hver side og efterhånden vil de blive mere faste i konsistensen i takt med at hytteosten smelter. 
Server som tilbehør til en salat eller ris, som bøf i en burger eller som fyld i wraps. 




3 kommentarer:

  1. Uhm - hvor lyder de bare helt fantastiske!

    SvarSlet
  2. De lyder for lækre; æg, hytteost og spinat er tre yndlingsingredienser - Så mon ikke det skal afprøves! :-O

    Hvad er pofiber? :-)

    SvarSlet