Sider

onsdag den 4. marts 2015

Kålsalat med edamamebønner og peanutbutterdressing

Denne salat blev lavet til en dag, hvor jeg måtte spise madpakke til  aften. Der er masser af sprødt grønt at tygge på og smæk på smagen med en lækker cremet peanutbutterdressing. Velbekomme! :-)



Kålsalat med edamamebønner og peanutbutterdressing (tilbehør til 4):
  • 330 g hvidkål
  • 3 store (300 g) gulerødder
  • 1 stort (250 g æble)
  • 200 g edamamebønner (bælget vægt)
  • 1 spsk avocadoolie eller anden lækker olie
  • 1 spsk riseddike eller hvidvinseddike
  • et drys salt
  • en god håndfuld salte peanuts, grofthakkede
---
Dressing:
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 spsk ketchup
  • 1,5 spsk sød chilisauce
  • 1 spsk riseddike (eller 1,5 spsk citron/lime)saft
  • 1 tsk honning
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk stødt ingefær
  • 1 spsk skyr
  • evt. 1 spsk vand
Snit kålen fint og skær gulerødder og æble i tern. Vend alle tre dele sammen med edamamebønnerne, avocadoolie og riseddike og et drys salt i en stor salatskål eller et fad. 
Rør peanutbutteren op med ketchup, chilisauce, riseddike, honning, ingefær og skyr og smag til med salt. Du kan evt. justere konsistensen med en smule vand alt efter hvor tyk/tynd du ønsker dressingen. klat den over salaten og drys med grofthakkede peanuts.






2 kommentarer:

  1. yummy!! this looks delicious :)

    https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

    SvarSlet
  2. Peanut Butter = det kan kun være godt! Det må jeg helt sikkert prøve en dag :) Har selv en masse lækre opskrifter med peanut butter på min blog - jeg er kæmpe fan :) God weekend.
    - Nadia // lifebynan.dk

    SvarSlet