Sider

tirsdag den 14. april 2015

Kold sweet potato-salat med asparges og hvidløgsdressing

Her kommer mit bud på en nyfortolkning af den klassiske hvide kartoffelsalat - og hvis jeg selv skal sige det, så slår den altså den traditionelle med adskillige længder! ;-) De søde kartofler går perfekt i spænd med den lækre hvidløgsdressing og aspargesene giver lidt ekstra at tygge på. Velbekomme! 


Kold sweet potato-salat med asparges og hvidløgsdressing:
  • 1 bakke/500 g sweet potatoes
  • ca. 160 g grønne asparges (klargjort vægt)
  • 250 g græsk yoghurt (jeg brugte en med 0%, men brug hvad du foretrækker)
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1,5 spsk god mayonnaise
  • 0,5 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • 1,5 spsk citronsaft
  • salt
  • 1 stor håndfuld frisk basilikum, grofthakekt
Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 20 minutter. Bræk de træede ender af aspargesene og skær dem i snitter af ca. 4-5 cm og kom dem i kogevandet med kartoflerne de sidste par minutter. Hæld vandet fra og lad begge dele køle helt af (evt. i køleskabet) og skær så kartofler i mundrette stykker. 
Rør en creme af mayonnaise, sennep, honning, citronsaft, græsk yoghurt og fintrevet hvidløg og smag til med salt. Rør basilikum i cremen og ven den forsigtigt med kartofler og asparges. Stilles på køl ind til servering.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar