Sider

fredag den 10. april 2015

Lun salat med bagte jordskokker og persille-citrus-nøddedrys

Ja, jeg bliver simpelthen aldrig træt af den karakteristisk smør-agtige smag af bagte jordskokker. Her kommer derfor en lun salat, hvor jordskokkerne har fået et modspil i form at lidt syrligt, lidt knasende og lidt krydret. Salaten kan både udgøre et måltid i sig selv eller serveret som tilbehør til fx fisk eller kalkun. Velbekomme!


Lun salat med bagte jordskokker og persille-citrus-nøddedrys (hovedret til 2 prs., tilbehør til 4):
  • 400 g grønne bønner (haricots verts) - brug bare dem fra frost
  • 750 g jordskokker
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • 1 potte persille
  • fintrevet skal af en øko-citron, saft af en halv
  • 30 g (en god damehåndfuld) mandler
  • 1 spsk valnøddeolie eller anden lækker olie
  • et godt nip salt
Skrub jordskokkerne (jeg skræller dem aldrig) og skær dem i mundrette grove stykker. Vend med olivenolie på en bageplade med bagepapir og drys godt med salt. Bag dem 25-30 minutter ved 200 grader, eller til de er møre.
Hak mandlerne groft og tørrist dem et par minutter ved at lægge dem på et lille stykke folie i bunden af ovnen - pas på de ikke brænder på! Lad dem køle af på køkkenbordet. Hak persillen groft og vend den forsigtigt med citronskal og saft samt valnøddeolie og et godt nip salt. Mandlerne vendes blandingen lige inden servering, så de holder sig sprødest mulige.
Tø bønnerne i mikroovnen eller på panden og fordel på to tallerkener. Kom de bagte jordkokker ovenpå og drys med persille-citrus-nøddeblandingen.  




Ingen kommentarer:

Send en kommentar