Jeg hører dog i dag til dem, der ikke kan fordrage lugten af fritureolie i tøj og hår, så da jeg gav mig i kast med retten herhjemme, måtte det altså blive en lidt sundere udgave bagt i ovnen. Velbekomme :-)
Fish and chips - i en lidt sundere udgave (2 prs.):
- ca. 300-350 g mørksejfilet (eller anden fisk med et fast kød, fx lyssej, torsk, kulmule, rødfisk etc.)
- 1 æg
- 2-3 spsk tapiocastivelse (eller majsstivelse)
- 40 g mandler, kværnet til mel/fin rasp i blender eller kaffekværn
- 1-1,5 tsk salt
- 2 store sweet potatoes (eller ca. 600 g i alt)
- 1 spsk olivenolie
- salt
Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Vend med olivenolie på en bageplade med bagepapir og drys godt med salt. Bag dem 25-30 minutter ved 200 grader.
Klip fisken i store fiskestænger (jeg fik 6 stykker ud af det). Pisk ægget sammen i en skål. Kom tapiocastivelse og mandelmel på hver sin tallerken og bland en halv tsk salt i hver. Beklæd en bageplade med bagepapir og lav en panerings-station med alle skåle og tallerkener samlet. Dyp så fiske stykkerne, ét ad gangen, først i tapiocastivelsen (bank evt. overskydende mel af) og herefter i æggemassen. Lad det dryppe af og vend så til sidst i mandelmel og læg på bagepladen. Bag fiskestængerne 20 minutters tid ved 200 grader.
Tartar-dressing:
- 150 g skyr eller andet tyktflydende syrnet mælkeprodukt
- 1 god spsk mayonnaise
- 0,5 spsk risvineddike eller hvidvinseddike
- 1 tsk dijonsennep
- 0,5 tsk honning
- 1 god spsk finthakkede syltede agurker
- salt
Rør alle ingredienser og smag til med salt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar