Blomkålssalat med appelsin, avocado og blåbær:
- et halvt stort blomkål
- 1 mellemstor moden avocado
- 1 stor appelsin (eller to små)
- 75 g blåbær
- 1 god håndfuld saltede pecannødder (jeg købte nogen i Nette på et tidspunkt, men du kan også lave nogen selv eller bruge saltmandler), brækket i mindre stykker
- 2 spsk olivenolie
- 1,5 spsk æblecidereddike
- 2 tsk honning
- 0,5 spsk dijonsennep
Skær blomkålet i buketter og derefter i helt tynde skiver. Skræl appelsinen, del den i halve og skær dem i skiver på tværs af bådene. Skær avocadoen i skiver i skrællen og grav dem ud med en ske. Pisk olie, eddike, honning og sennep til en dressing.
Anret blomkål og avocado på et stort salatfad og dryp dressingen over. Top med appelsin, blåbær og pekannødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar