Sider

fredag den 19. februar 2016

Broccolipizza med rødbede og gedeostecreme

Det er weekend, det er vinterferie, og det er pizzatid! ;-) Her kommer en smuk grøn en af slagsen med en bund lavet på broccoli, dækket med en mild gedeostecreme og tynde skiver af rødbede med friskkværnet peber. Velbekomme! :-)


Broccolipizza med rødbede og gedeostecreme:
  • 1,5 broccoli
  • 4 mellemstore æg
  • 3 spsk yoghurt
  • 1 spsk fiberhusk (eller 2 spsk hele loppefrøsskaller)
  • 3 spsk koskofibre
  • 1,5 tsk salt
  • 100 g gedefriskost (fx den fra Président)
  • 150 yoghurt/skyr/cremefraiche (ikke for tyndtflydende)
  • 2 rødbeder (ca. 400 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • salt og peber
Skær broccolien i grove stykker (skræl evt. stokken, hvis den er meget sej i kanten). Kom dem i blenderen og hak til det er helt fint (couscous-struktur). Kom det hakkede broccoli i en skål og bland med æg og yoghurt og salt. Rør herefter husk og kokosfibre grundigt i og bred massen ud på en bageplade dækket med bagepapir til en bund af ca 1,5 cm tykkelse. Bag bunden 15 minutter ved 200 grader. Skræl imens rødbederne og skær dem i helt tynde skiver. Vend dem med olivenolie og lidt salt og peber i en lille skål. Rør gedeosten sammen med yoghurten til en ensartet creme. Smør cremen på den forbagte broccolibund og fordel rødbedeskiverne ovenpå. Drys med rosmarin og bag pizzaen yderligere 15 minutter. 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar