Citrontærte med kokosmarengs (6 prs.):
- 225 g mel
- 3 spsk sukker
- 0,5 tsk salt
- 110 g koldt smør i tern
- 2 æggeblommer
- ca. 3 spsk vand
- 1 glas lemoncurd
- 2 æggehvider
- 150 g sukker
- 40 g kokosrasp
Bland mel, sukker og salt i en skål. Tilsæt smør og smuldr det med fingrene med melet til det er ensartet og sandlignende. Kom så æggeblommerne og saml dejen med hænderne. Tilsæt vand lidt ad gangen til du har en glat og fast dej.
Rul dejen ud på en meget let meldrysset bord og kom den i et smurt tærtefad. Forbag tærtebunden 10 minutter ved 200 grader og lad den køle let af på køkkenbordet.
Pisk imens æggehviderne stive (det er vigtigt at skål og piskere er helt tørre og rene!) og tilsæt sukkeret lidt ad gangen under fortsat piskning. Pisk til du har en blank, sej marengsmasse (ca. 5 minutter) og vend så kokosraspen i.
Smør lemoncurden på den forbagte tærtebund og fordel kokosmarengsen ovenpå. Form små, dekorative toppe i marengsen med en ske og bag tærten yderligere 20 minutter ved 175 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar