Sider

søndag den 23. december 2012

Cremet tomatsuppe med porrer og fløde

I min familie får vi næsten altid suppe lillejuleaften, fordi det kan være rart med noget lidt let, når resten af juledagene byder på mere tung mad. - Men sådan en suppe behøver jo ikke være kedelig, eller u-julet for den sags skyld!
Denne tomatsuppe har en fyldig, klassisk smag af den altid vellykkede kombination mellem tomat og fløde - og så er den alligevel ikke helt ordinær... Jeg har nemlig smagt den til med kanel, hvad der måske lyder sært, men ikke desto mindre smager (og dufter) helt fantastisk! Velbekomme. :-)


Cremet tomatsuppe med porrer og fløde (2-3 personer):
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk kanel (eller 1 kanelstang)
  • ½ tsk garam masala (et blandingskrydderi bestående af bl.a. spidskommen, kardemomme, kanel, peber og koriander)
  • ca. 5 dl vand
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 slank porre
  • 1½ spsk tomatpuré
  • 1 dl piskefløde
  • 1½ tsk honning
  • salt og peber
Skær løget i tynde ringe og svits det i olivenolie i en gryde ved jævn varme. Hak hvidløg og tilsæt det til løgene sammen med krydderier og svits ca. 1 minut. Tilsæt vand, hakkede tomater og tomatpuré og lad det simre 5 minutters tid. Skær porren i tynde ringe og vend dem i suppen. Rør honningen i efter et par minutter og dernæst fløde. Varm igennem og smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar