Sider

torsdag den 20. december 2012

Selleripostej med linser

Julen kan godt være en lidt træls tid for vegetarer og veganere, fordi julemaden langt hen ad vejen har kødretter som festens midtpunkt.
Her kommer derfor en vegansk postej, som måske ikke er helt festlig nok til juleaften, men ganske fin til en vegetarisk julefrokost!
(Se også min opskrift på linse'farsbrød'.) :)
Den kan desuden sagtens spises kold.






Vegansk selleripostej med linser (3-4 personer):
  • 1 medium selleri
  • 2 kartofler
  • 1 stort løg
  • 2 dl grønne linser
  • evt. 1 snackpeber
  • 6 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • ½ tsk muskat
  • 3 tsk timian
  • salt og peber
  • 1 spsk citronsaft
  • ca. 2 dl havregryn eller rasp
  • Prøv også: at tilsætte 2 dl hakkede hasselnødder
Linserne koges i vandet ca. 15 minutter. Imens skrælles kartofler, selleri og løg. Riv alle tre dele (jeg bruger min blender, der har en rivefunktion). Kom de revne grøntsager ned til de kogte linser i gryden, hvor der gerne stadig skulle være ca. 1 dl kogevand tilbage (der må ikke være for meget, men det må omvendt heller ikke brænde på). Tilsæt bouillon og krydderier (og evt. snackpeber i fine tern) og læg låg på til det hele er faldet sammen (ca. 5 minutter). Vend rundt ind imellem.
Tænd ovnen på 200 grader. Blend lidt i grøntsagerne med en stavblender, så der både er 'mos' og stykker - der skal stadig være struktur i! Rør citronsaft, havregryn og evt. nødder i massen og smag til med salt og peber. Hæld massen ud i et ildfast fad. Tryk den godt sammen og glat overfladen med en ske. Bag selleripostejen ca. en halv time og lad den hvile 10 minutters tid på køkkenbordet inden servering.






Server postejen med mangochutney og ris samt en frisk salat - eller bare med rødkål eller asier, hvis det skal være mere traditionelt juleagtigt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar