Burgerboller (ca. 8 stk.):
- ½ pakke gær
- 4 dl mælk
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- 2 tsk salt
- 150 g fine havregryn
- ca. 500-600 g hvedemel
- Æg til pensling
- Pynt: (sorte) sesamfrø eller diverse kerner
Lun mælken og rør gær, honning og salt ud heri. Rør olie og havregryn i og derefter mel lidt af gangen. Saml dejen og vælt den ud på køkkenbordet. Ælt den godt og undgå at tilsætte for meget mel. Stil dejen til hævning ved stuetemperatur i 1-1½ times tid.
Form til flade boller og lad dem efterhæve 30 minutter. Pensl med æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne ca. 15 minutter ved 200 grader.
Form til flade boller og lad dem efterhæve 30 minutter. Pensl med æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne ca. 15 minutter ved 200 grader.
Ellers:
- Oksefars (rør evt. et æg i farsen for større medgørlighed ved formning til bøffer)
- Hytteost-guacemole (find opskriften her)
- Tomater
- Løgringe
- Ost
- Ketchup
- Salat (vi brugte frisk spinat)
- Bagte kartoffelbåde med paprika
- Hvidløgsmayo til kartoflerne: ca. 1 dl mayo rørt med 3 bagte hvidløgsfed, 1-2 tsk citronsaft og ca. 1 spsk sød chilisauce
Åha, hvor sér det dog godt, hjemmelavede burger er et hit :D
SvarSlet- Anne
Vi var også ellevilde! ;)
Slet