Bagt sellerisalat med dadler og tahin (2 personer):
- 1 stor knoldselleri
- 1 spsk olivenolie
- ca. 12 tørrede dadler
- 1 håndfuld mandler eller valnødder
- 250 g græsk yoghurt eller lignende
- 1 god spsk tahin
- salt
Skræl sellerien og skær den i grove stave. Vend dem med olivenolie og et godt drys salt i en bradepande (evt. med bagepapir under) og bag dem ca. 25 minutter ved 210 grader varmluft. Vend rundt i stavene en enkelt gang undervej. Rør imens yoghurt med tahin til en cremet dressing og smag til med salt. Hak dadler og nødder groft. Kom nødderne med i ovnen de sidste par minutter og anret dem så oven på den bagte selleri med dadler og tahincreme.
tahindressing - selvfølgelig skal der tahindressing på denne lækre salat - det må jeg gøre næste gang jeg laver den :-)
SvarSletej det lyder virkelig lækkert! Ovnbagt selleri er SÅ godt! Tak for inspirationen :)
SvarSlet