Efterårssuppe med græskar og selleri (5-6 personer):
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 2 små æbler
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 medium hokkaidogræskar
- ½ medium sellerihoved
- 3 gulerødder
- 1,5 - 2 bouillonterninger
- ca. 1,5 l vand
- Citronsaft eller hvidvinseddike
- Evt. krydderier: paprika, karry, muskat..
- salt
- Cremefraiche/yoghurt til servering
Hak løget og svits det i olie. Tilsæt hvidløg og svits kortvarigt, inden du hælder tomat ved. Skær resten af grøntsagerne i tern (med skræl! - undtagen sellerien) og kom dem i gryden sammen med 1,5 bouillonterning og vand. Lad det koge 25-30 minutter og blend så til en glat suppe med en stavblender. Juster evt. konsistensen med mere vand og smag så til med citronsaft/eddike, salt og dine yndlingskrydderier. Du kan også tilsætte ½ bouillonterning mere, hvis du synes, der mangler fylde i smagen.
Server med en klat surmælksprodukt og evt. lidt dampede porreringe.
supper er geniale til at få brugt en masse grøntsager - den her ser godt nok lækker og cremet ud :-)
SvarSlet