Chili con carne med kanel og mørk chokolade (5-6 personer):
- 2 løg
- 4-5 fed hvidløg
- 800 g hakket oksefars
- 2 dåser hakket tomat
- 1 lille dåse tomatpuré
- 3 gulerødder
- 1 squash
- 2 røde peberfrugter
- 1 dåse røde kidneybønner (eller ca. ½ liter)
- ½ spsk spidskommen
- 1,2 tsk kanel
- Chili/cayennepeber efter smag
- 40 g mørk chokolade (behøver ikke være af den dyre slags)
- salt
- Ris og cremefraiche el.lign. til servering
Hak løget og svits det i olie. Tilsæt hvidløg og oksefars og brun den. Kom hakkede tomater og tomatpuré ved og brin det i kog. Skær gulerødder og peberfrugter i tern og squashen i kvarte skiver. Kom dem i gryden med krydderier og kidneybønner og lad det hele simre 10 minutters tid. Bræk chokoladen i stykker og rør dem ud i gryden. Smag til med salt og server med ris og en klat cremefraiche eller græsk yoghurt.
'
'
den er lige skrevet på to do listen - mums!
SvarSlet