Kikærtegryde med karry og pak choy (2-4 personer, afhængigt af om I fx spiser ris til eller bare nyder retten for sig selv)
- 250 g kikærter (tør vægt)
- 4 laurbærblade
- 1 løg (jeg brugte rødløg)
- 2 fed hvidløg
- 2 store gulerødder
- 1 squash
- 2 store tomater
- 3 store pak choy
- 1 spsk karry
- salt
Udblød kikærterne natten over eller mindst 8 timer og kog dem møre i letsaltet vand med laurbærbladene (kogetiden kan variere fra ½ til 1 time, viser min erfaring). Skær løget i halve eller kvarte ringe og svits det i olie, gerne i en wok eller stor gryde. Hak hvidløget og skær gulerødder og squash i halve skiver. Kom dem i gryden og tilsæt efter 3 minutters tid tomater i tynde både. Skær pak choyen i grove stykker og kom dem i gryden sammen med karry. Efter et par minutter (der skal stadig være bid i grøntsagerne!) smages til med salt og der er serveret! :)
Spis retten som den er, med ris eller nudler eller som fyld i wraps. Du kan også lave den til en suppe ved at tilsætte vand og måske lidt bouillon.
Spis retten som den er, med ris eller nudler eller som fyld i wraps. Du kan også lave den til en suppe ved at tilsætte vand og måske lidt bouillon.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar