Sider

lørdag den 21. februar 2015

Kødboller i tomatsauce med svampe

Kødboller i tomatsauce er en rigtig italiensk ret, som - synes jeg - vinder ved at der er lidt mere egentligt kød at gumle på i forhold til en almindelig bolognese. Og tomatsaucen kommer også rigtig til sin ret, når den har fået lov at simre en tid på egen hånd. Velbekomme! :)


Kødboller i tomatsauce med svampe (3-4 personer afhængigt af tilbehør):
  • 500 g svinefars (eller okse eller kylling)
  • 1 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 tsk mynte
  • 2 spsk paprika, delt i to
  • 1 spsk oregano, delt i to
  • 2 æg
  • 1 spsk husk eller 2-3 spsk mel
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 stor dåse tomatpuré
  • evt. lidt vand
  • 1-2 tsk honning
  • 0,5-1 spsk æblecidereddike
  • 1 bakke (300 g) portobellosvampe
  • salt
Hak løg og hvidløg fint. Rør løget og halvdelen af hvidløgene i kødet sammen med æg, spidskommen, mynte, 1 spsk paprika, 1 spsk oregano, 1 tsk salt og husk/mel. Form til små kugler og steg dem i en anelse olie i en stor stegepande eller sautérpande. Læg dem på en tallerken og kom resten af hvidløgene på panden (hvis du ikke har en sautérpande, kan det godt være at du må skifte til en gryde i stedet) sammen med portobellosvampe i grove stykker. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og 1 spsk paprika og oregano. Lad det simre til svampene er møre og smag til med salt, honning og eddike. Juster evt. konsistensen med en smule vand og vend kødbollerne i. Varm retten igennem og server med en grøn salat og evt. (squash-)spaghetti. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar