Vegansk tandoori-gryde med gule flækærter (3-4 prs.):
- 2,5 dl gule flækærter
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 1 blomkål
- 1 broccoli
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse fuldfed kokosmælk
- 2 spsk mangochutney
- 1,5 spsk tandoori
- 1 spsk garam masala
- 2 spsk karry
- 1 spsk paprika
- salt
- evt. frisk persille eller koriander
Kom flækærterne i en gryde med rigeligt letsaltet vand og kog dem ca. 20 minutter, eller til de er møre, men stadig har bid.
Hak imens løg og hvidløg og svits dem i olivenolie. Skær blomkål og broccoli i buketter og kom dem i gryden sammen med krydderierne. Tilsæt hakkede tomater, mangochutney og kokosmælk og bring i kog. Lad det simre under låg i ti minutters tid, eller til grøntsagerne er møre - men stadig har bid (mit mantra!) ;-)
Smag til med salt og vend forsigtigt de kogte flækærter i. Server med ekstra mangochutney og evt. et drys frisk persille eller koriander.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar