Forårssalat med laks (2 personer):
- 2 lakseportioner (225-50 g) eller 2 stykker varmrøget laks
- citronsaft
- salt
- 1 mellemstort blomkål
- 1 stort syrligt æble
- ca. 1,5 dl bælgede ærter (gerne friske)
- evt. lidt friske krydderurter (mynte, citronmelisse, purløg etc.)
- Til servering: cremefraiche og lidt lækkert brød
Steg lakseportionerne (med mindre du bruger varmrøget laks selvfølgelig!) i en god klat smør på panden. Lad dem derefter køle let af, fjern skindet og pluk dem i mindre stykker med en gaffel. Dryp dem med citronsaft og drys med lidt salt.
Del blomkålen i buketter og skær dem i helt tynde skiver langs stok og 'krone'. Skær æblet i helt tynde både og anret dem med blomkålsskiverne på to tallerkener. Drys med ærter og fordel laksen ovenpå. Pynt evt. med lidt grønt og server med cremefraiche og lidt brød ved siden af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar