Sweet potato-pizza med broccoli og avocado-mayo:
- 550 g sweet potato (skrællet vægt)
- 3 store æg (eller 4 små)
- 3 spsk yoghurt
- 1 spsk fiberhusk (eller 2 spsk hele loppefrøsskaller)
- 3 spsk kokosfibre
- 1 tsk salt
- 1 mellemstort broccoli (uden stok)
- 1 spsk olivenolie + lidt salt
- 50 gode oliven (uden sten)
- 2 mellemstore, modne avocadoer
- 2-3 spsk citronsaft
- 0,5 fed hvidløg
- salt
Skræl din sweet potato og skær den i grove stykker. Kom dem i blenderen og hak til en helt findelt, ensartet struktur (ligesom couscous). Kom det i en skål og bland med æg, yoghurt og salt. Rør så husk og kokosfibre i og fordel massen på en bageplade med bagepapir i ca. 1-1,5 cm tykkelse. Bag bunden ca. 10 minutter ved 200 grader. Skær imens broccolien i små buketter og vend dem i olivenolie og lidt salt. Fordel dem på den forbagte pizzabund, idet du trykker dem let ned i den, og bag yderligere 15 minutter.
Blend imens kødet fra de to avocadoer med citronsaft og hvidløg, til du har en helt glat creme (jeg brugte en stavblender i et højt blenderglas). Smag til med lidt salt og server avocado-mayoen med den færdige pizza, der drysses med grofthakkede oliven.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar