Hjemmelavede burritos (4 prs.):
Bønnefyld:
- 250 g tørrede pinto/borlottibønner (eller sorte bønner eller kidneybønner)
- 4 laubærblade
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 1 mellemstort blomkål
- 1 stor dåse (170 g) tomatpuré
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- 0,5 spsk paprika
- 0,5 tsk allehånde
- 1 tsk chiliflager
- 1,5 dl vand
- salt
Udblød bønnerne 10-12 timer i rigeligt vand. Hæld udblødningsvandet fra og tilsæt frisk vand, laurbærblade og et godt drys salt. Kog bønnerne ca. 45 minutter.
Hak imens løg og hvidløg fint og blomkål mellemfint (du kan evt. også bare hakke det vha. blenderen). Kom det hakkede løg i en gryde med lidt olivenolie og svits. Tilsæt blomkål og hvidløg og svits videre til det er faldet sammen. Vend tomatpuré, vand og krydderier i og derefter bønner og smag til med salt. Lad det simre en halv times tid.
Salsa:
- 6 blommetomater
- 1 lille løg
- 1 spsk olivenolie
- 0,5 spsk æblecidereddike
- 2 tsk honning
- 1 godt nip salt
- 1 potte frisk koriander
Skær tomaterne i tern og hak løget fint. Vend begge dele med olie, eddike, honning og salt. Hak korianderen groft og vend den i.
I øvrigt:
- 200 g revet ost (gerne en god mellemlagret)
- 2 store avocadoer
- citronsaft
- 1 bæger cremefraiche
- 6-8 fladbrød (kan købes hos arabiske købmænd)
Skær avocadoerne i tynde skiver (skrællen) og dryp med citronsaft og drys med lidt salt.
Fyld fladbrødene med bønnefyld, salsa, avocado og ost. Top med/dyp i cremefraiche.
Uf, det ser godt ud! Mexicansk mad er stærkt undervurderet. Hvis du holder ferie i Barcelona på et tidspunkt, så er der flere gode mex-restauranter dernede :)
SvarSlet