tirsdag den 2. februar 2016

Hjemmelavede burritos

Da min kæreste og jeg var på roadtrip i USA for et par år siden, besøgte vi bl.a. San Fransisco, hvor vi var indlogeret privat gennem Airb'n'b hos en dame, der boede i et spansktalende område af byen. Her boede især en del mexicanere, og en aften på et rigtig snusket taco-sted spiste vi så den bedste burrito, jeg nogensinde har fået! Det var svært at sætte fingeren på, hvad det præcis var, der gjorde det, men lige siden har jeg drømt om at genskabe den oplevelse. Der er ikke så mange mexicanske spisesteder herhjemme, og da slet ikke af den autentiske u-fordanskede slags - men måske bor der bare ikke ret mange med mexicanske aner i Danmark? Anyways, herunder finder I mit forsøg, som jeg synes var helt hæderligt. Velbekomme :-)




Hjemmelavede burritos (4 prs.):

Bønnefyld:
  • 250 g tørrede pinto/borlottibønner (eller sorte bønner eller kidneybønner)
  • 4 laubærblade
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 mellemstort blomkål
  • 1 stor dåse (170 g) tomatpuré
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 0,5 spsk paprika
  • 0,5 tsk allehånde
  • 1 tsk chiliflager
  • 1,5 dl vand
  • salt
Udblød bønnerne 10-12 timer i rigeligt vand. Hæld udblødningsvandet fra og tilsæt frisk vand, laurbærblade og et godt drys salt. Kog bønnerne ca. 45 minutter. 
Hak imens løg og hvidløg fint og blomkål mellemfint (du kan evt. også bare hakke det vha. blenderen). Kom det hakkede løg i en gryde med lidt olivenolie og svits. Tilsæt blomkål og hvidløg og svits videre til det er faldet sammen. Vend tomatpuré, vand og krydderier i og derefter bønner og smag til med salt. Lad det simre en halv times tid. 

Salsa:
  • 6 blommetomater
  • 1 lille løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,5 spsk æblecidereddike
  • 2 tsk honning
  • 1 godt nip salt
  • 1 potte frisk koriander
Skær tomaterne i tern og hak løget fint. Vend begge dele med olie, eddike, honning og salt. Hak korianderen groft og vend den i. 


I øvrigt:
  • 200 g revet ost (gerne en god mellemlagret)
  • 2 store avocadoer
  • citronsaft
  • 1 bæger cremefraiche
  • 6-8 fladbrød (kan købes hos arabiske købmænd)
Skær avocadoerne i tynde skiver (skrællen) og dryp med citronsaft og drys med lidt salt. 

Fyld fladbrødene med bønnefyld, salsa, avocado og ost. Top med/dyp i cremefraiche. 


1 kommentar:

  1. Uf, det ser godt ud! Mexicansk mad er stærkt undervurderet. Hvis du holder ferie i Barcelona på et tidspunkt, så er der flere gode mex-restauranter dernede :)

    SvarSlet