Her kommer derfor en opskrift på nogle lækre og sunde rugkiks, der er nemme og hurtige at bikse sammen, og som man kan tage med som reservelager på læsesalen, eller hvor man nu arbejder! :)
Sprøde rugkiks med dadler og sesamfrø (ca. 25 stk.):
- 6 friske dadler
- 5 spsk vand
- 2 spsk olie (jeg brugte en rapsolie med citronsmag)
- 3 spsk sesamfrø
- 1/2 tsk salt
- 200 g rugmel
Tænd ovnen på 210 grader.
Kom dadler og vand i et lille blenderglas/minihakker og blend til en glat puré. Rør puréen sammen med olie, salt og sesamfrø i en skål og rør rugmelet i. Saml dejen med hænderne og ælt den godt igennem. Hvis den smuldrer for meget tilsættes en smule vand, men den skal kun lige hænge sammen. Rul dejen ud i knap ½ cm tykkelse på et stykke bagepapir og skær den ud i firkanter med en kniv eller pizzaslicer. Bag kiksene i 15-20 minutter, til de er gyldenbrune og dufter. Bræk dem fra hinanden og lad dem køle helt af på en rist. Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Kom dadler og vand i et lille blenderglas/minihakker og blend til en glat puré. Rør puréen sammen med olie, salt og sesamfrø i en skål og rør rugmelet i. Saml dejen med hænderne og ælt den godt igennem. Hvis den smuldrer for meget tilsættes en smule vand, men den skal kun lige hænge sammen. Rul dejen ud i knap ½ cm tykkelse på et stykke bagepapir og skær den ud i firkanter med en kniv eller pizzaslicer. Bag kiksene i 15-20 minutter, til de er gyldenbrune og dufter. Bræk dem fra hinanden og lad dem køle helt af på en rist. Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar