Sider

mandag den 4. februar 2013

Fantastisk gulerodssuppe med appelsin

Denne gulerodssuppe var virkelig en smagsoplevelse lidt ud over det sædvanlige, hvad supper angår! Hemmeligheden bag en god gulerodssuppe er nemlig det syrlige (men ikke gennemtrængende) modspil fra fx en citrusfrugt eller en god madeddike. I aftes forsøgte jeg mig med appelsinsaft, og resultatet var altså som sagt fænomenalt! :)



Gulerodssuppe med appelsin (2 personer):
  • 2 store fed hvidløg
  • 2-3 tsk frisk ingefær
  • ca. 8 store gulerødder
  • 1½ tsk timian
  • 5 dl vand (jeg brugte kogevand fra kogt græskar)
  • 1 bouillonterning
  • 3 spsk fløde
  • saften af en appelsin
  • evt. salt
Hak hvidløg og ingefær og svits det i lidt olivenolie. Skræl gulerødderne, skær dem i mindre stykker (gem to af dem) og svits dem kortvarigt med i gryden sammen med timian. Tilsæt vand og bouillon og lad suppen koge 15 minutters tid, eller til gulerødderne er møre. Riv imens de to gulerødder fint. Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt fløde og saften af en appelsin. Kom de revne gulerødder i smag til og varm suppen igennem. Smag om den behøver mere salt og server med groft brød.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar