Den bliver lidt tyndere i konsistensen, end den yoghurt man køber, men hvis man foretrækker den tykkere, kan man dræne den et par timer gennem et tyndt klæde/viskestykke.
Hjemmelavet yoghurt:
- ½ liter upasteuriseret sødmælk (fx Thise eller Naturmælk)
- 3 spsk yoghurt
Mælken varmes op til 46 grader (eller hvis som jeg er uden termometer: en lille smule varmere end det er behageligt at have fingeren i) og hæld den over i en varm skål (jeg skoldede en margretheskål med kogende vand). Rør yoghurten i og dæk skålen med husholdningsfilm. Pak den ind i et håndklæde og stil den på en varm radiator eller et lignende varmt sted. Lad den stå sådan ca. 8 timer og prøv så konsistensen (der skal lige røres lidt rundt). Er den for tynd, kan du lade den stå yderligere 1-2 timer.
Den færdige yoghurt opbevares på køl og kan holde sig 3 dages tid, vil jeg tro. Til denne basisopskrift kan man jo så forsøge sig med at blende forskellige frugter i så som banan, bær, fersken etc.
Den færdige yoghurt opbevares på køl og kan holde sig 3 dages tid, vil jeg tro. Til denne basisopskrift kan man jo så forsøge sig med at blende forskellige frugter i så som banan, bær, fersken etc.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar