Hjemmelavede Snickers (8 stk.):
- 15 tørrede dadler
- 3 spsk iblødsætningsvand
- 4 spsk kakao
- 5 spsk finvalsede havregryn
- ca. 4 spsk saltede peanuts + ekstra til pynt
- ca. 3 spsk karamelsauce
Sæt dadlerne i blød i vand, så det lige dækker et par timer. Fisk dadlerne op i et lille blenderglas/minihakker sammen med 3 spsk iblødsætningsvand og purér. Kom dadelmassen op i en lille skål og mos først kakao og siden havregryn godt ind i den. Konsistensen skal være lidt ligesom hårde havregrynskugler. Kom så massen på et stykke bagepapir (der ligger på en flad tallerken) og bred den ud i 1 cm tykkelse med en ske, idet du sørger for at trykke den godt sammen sådan:
Fordel peanuts i ét lag på bunden (så mange du overhovedet kan have!) og tryk dem let fast:
Hvis karamelsaucen er meget kold/tyktflydende kan du lige give den 10-20 sekunder i mikroovnen, inden den fordeles over peanutsene.
Kom din kæmpe-Snickers i fryseren et par timer og skær den ud i 8 barer (alternativt kan du servere den hel som en slags Snickers-tærte). Opbevar i en lufttæt beholder på frost og server kolde!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar