Små sunde kirsebærtærter med ricotta og kakaobunde (6 stk.)
- 9 spsk eller godt 1,5 dl havre/ruggryn (finvalsede)
- 1 spsk majsstivelse
- 2 spsk kakao
- 1 spsk honning
- ca. 3 spsk yoghurt eller appelsinjuice
- 1 nip salt
---
- et halvt bæger ricotta (125 g)
- 1 spsk honning
- 1,5-2 spsk citronsaft
- 1 tsk vanillesukker
- 1 spsk majsstivelse (kan muligvis undlades - især hvis tærterne serveres med det samme)
- ca. 18 kirsebær + evt. ekstra til servering
- 1-2 stykker mørk chokolade 72 %
- 6 papirforme til muffins
Bland gryn, salt, majsstivelse og kakao i en skål. Rør honning og yoghurt/juice i og saml til en fast dej med konsistens som havregrynskugler eller en anelse mere tør. Tilsæt mere væske 1 tsk ad gangen, hvis dejen ikke hænger sammen. Del i 6 lige store dele og tryk dem flade mod en (evt. let smurt) tallerken og læg dem i papirsformene. Rør ricotta, honning, vanillesukker og citronsaft sammen. Tag en skefuld af blandingen og rør den op med majsstivelsen (for at undgå klumper) og rør herefter dette i resten af osteblandingen. Fordel cremen i havregrynsbundene og sæt dem tildækket på køl ind til servering.
Inden servering udstenes kirsebærrene i skæres i halve og chokoladen rives. Top tærterne med kirsebær og et drys chokolade og server med varm kaffe og evt. lidt ekstra bær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar