Sider

tirsdag den 11. november 2014

Rødkålssalat med bagt selleri, æbler og et strejt af citrus

Her kommer en rigtig efterårssalat, som både har det sprøde og det bløde, det syrlige og det salte. Sellerien kommer virkelig til sin ret efter en tur i ovnen og får her et frisk pift fra citronskallen. Velbekomme! :)



Rødkålssalat med bagt selleri, æble og et strejf af citrus:
  • 1 mellemstort sellerihoved
  • 3 syrligtsøde mellemstore æbler
  • ca. 150 rødkål
  • saft og skal af en halv økocitron
  • 1 håndfuld valnødder, grofthakkede
  • 1+1 spsk olivenolie
  • 1,5 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • timian
  • salt
Tænd ovnen på 200 grader. Skræl sellerien med en godt kniv og skær den i stave eller grove tern. Vend dem med 1 spsk olivenolie på en bageplade med bagepapir og drys godt med salt og timian. Bag ca. 25 minutter eller til de er bløde og gyldne i kanterne. Bag valnødderne med de sidste 5 minutter.
Snit imens rødkålen helt fint og skær æblerne i tynde både. Riv citronskallen fint og pisk saften sammen med 1 spsk olivenolie, sennep og honning og smag til med salt. 
Vend dressingen i rødkålen sammen med citronskallen og vend så hurtigt med æblerne og den bagte selleri (undgå at blande alt for meget så farven fra rødkålen ikke gør det hele lyserødt) og top med valnødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar