Appelsin-marineret kalkun med bagte blommer og lakrids-dukkah:
- 400 g kalkunbryst
- 1 lille økoappelsin, saft og skal
- 1 god tsk honning
- 2 tsk æblecidereddike
- 0,5 tsk salt
- 400 g frosne grønne bønner (haricots verts)
- 5 blommer (jeg brugte både gule og blå)
- 1 squash
Lakridsdukkah (portionen rækker til lidt mere end denne ret):
- 1 håndfuld (ca. 20) mandler
- 1,5 spsk sesamfrø
- 1 tsk fennikelfrø
- 1,5 tsk lakridsgranulat
- 0,5 tsk flagesalt/sydesalt
NOTE: Jeg marinerede og stegte selv mit kalkunkød i hele bryst stykker, men vil anbefale andre at skære kødet i strimler inden marinering - både så det kan suge kraften til sig og så det er lettere at få det gennemstegt.
Marinering: Riv det yderste af appelsinskallen fint og skær den herefter over og pres al saften ud. Rør saft og skal samme med honning, eddike og salt til en marinade. Kom den i en frysepose sammen med kødet og lad det trække i køleskabet i mindst en time, men gerne længere.
Tilberedning af salaten: Skær squashen i halve skiver. Fjern stenene fra blommerne og skær dem i både. Læg squash og blommer på en bageplade med bagepapir og drys squash-skiverne med salt. Bag ca. 20-25 minutter ved 200 grader, eller til squashen er mør.
Lav herefter lakrids-dukkah'en: Hak mandler og fennikelfrø relativt fint og tørrist dem kortvarigt på en varm pande sammen med sesamfrøene. Pas på de ikke brænder på! Kom dem i en lille skål. Knus saltet let og bland det med lakrids og de ristede frø og nødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar