mandag den 12. august 2013

Hybenmarmelade med æble og ingefær

De røde hyben lyser fra buskene alle vegne herude ved Vesterhavet lige nu, og i eftermiddag kom min mor og bror tilbage til sommerhuset med lommerne fulde. De dejlige modne hyben blev forvandlet til den lækreste marmelade, som både kan spises på ost, is, pandekager eller som den er på en lun bolle! Velbekomme :)


Hybenmarmelade med æble og ingefær (2 glas):

  • 250 g hyben (klargjort stand)
  • 250 g æble
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 250 g sukker
  • saften af 1 citron
Halvér dine hyben og fjern kernerne (også kendt som "kløpulver"). Kom de udkernede hyben i en gryde med en anelse vand i bunden - bare lige nok til at det ikke brænder på. Lad dem koge 15 minutter og tilsæt derefter revet æble, ingefær og sukker og kog yderligere 15 minutter. Lad marmeladen køle af og hæld den på skoldede glas. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar