Jeg serverede pølserne med en simpel broccoli-pastinakmos og tahindressing - en virkelig fantastisk kombination! Velbekomme.
Små krydrede merguez-pølser (ca. 20 stk.):
- 2 små løg
- 4 fed hvidløg
- 2 medium gulerødder
- 500 g hakket kylling (du kan også bruge lam eller okse)
- 2 medium æg
- 1 lille dåse tomatpuré (70 g)
- 1 spsk paprika
- 0,5 spsk spidskommen
- 2 tsk salt
- 0,5 spsk citronsaft
- 1 tsk af hver: fennikelfrø, koriander, mynte og kanel
- 0,5 tsk af hver: kardemomme, muskat, peber og ingefær
- 1/3 tsk af hver: allehånde og nellike
- 2 spsk pofiber
- 3 spsk kokosfibre (alternativt kan du sikkert erstatte pofiber og kokosfibre med havregryn og mel i lidt større mængder - prøv dig frem)
Riv løgene groft og hvidløg og gulerødder fint. Rør dem sammen med kylling, æg, citronsaft og tomatpuré. Rør alle krydderierne og salt i og tilsidst husk og pofiber. Lad farsen trække 5 minutters tid og form den så til små pølser (farsen er ret blød, så du må have nallerne til hjælp! ;-) ), som lægges på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca. 20 minutter ved 200 grader og vend dem om på den anden side halvvejs.
Broccoli-pastinakmos og tahincreme:
Broccoli-pastinakmos og tahincreme:
- 1 broccoli
- 2 store pastinakker
- 1 + 0,5 spsk citronsaft
- 1 spsk tahin
- 100 g skyr eller græsk yoghurt eller cremefraiche
- 0,5 tsk honning
- salt
Skær broccoli og (skrællede) pastinakker i grove stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og purér med en stavblender. Tilsæt 1 spsk citronsaft og smag til med salt.
Til tahincremen røres skyren med tahin, 0,5 spsk citronsaft og honning. Smag til med salt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar