Krydret æblekage (gluten- og mælkefri) (ca. 20-25 prs.):
- 1 liter kogt æblemos (små klumper gør ikke noget)
- 1,5 dl smeltet kokosolie
- 3 store æg
- 1 tsk æblecidereddike
- 5 dl boghvedemel
- 1,5 dl tapiocastivelse (kan nok udskiftes med majs- eller kartoffelstivelse)
- 3 spsk kokosfibre
- 3 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 3/4 tsk salt
- 2,5 dl sukker
- 3 tsk kanel og ingefær
- 2 tsk kardemomme
- 0,5 tsk nellike og allehånde
Bland boghvedemel, sukker, tapiocastivelse, kokosfibre, natron, bagepulver, salt og krydderier i en stor bageskål.
Pisk æg, æblemos og eddike sammen med den smeltede kokosolie i en anden skål og rør det herefter i det tørre ingredienser.
Hæld dejen i en stor bradepande (den der hører til ovnen - min ovn er dog lidt lille, så det kan godt være du skal justere bagetiden lidt ned, hvis du bruger en almindelig stor bradepande) og bag ca. 25-30 minutter ved 200 grader.
Kan nydes lun eller kold, evt. med en kugle vanilleis.
Pisk æg, æblemos og eddike sammen med den smeltede kokosolie i en anden skål og rør det herefter i det tørre ingredienser.
Hæld dejen i en stor bradepande (den der hører til ovnen - min ovn er dog lidt lille, så det kan godt være du skal justere bagetiden lidt ned, hvis du bruger en almindelig stor bradepande) og bag ca. 25-30 minutter ved 200 grader.
Kan nydes lun eller kold, evt. med en kugle vanilleis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar