Cremet, spicy tomatsuppe med linser (3-4 personer):
- 1,5 dl røde linser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 store dåser tomatpuré (dem med 170 g)
- 4 mellemstore gulerødder
- 4 dl vand
- 2,5 dl madlavningsfløde (18 %)
- 1 bouillonterning
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk honning
- 2 spsk sriracha chilisauce med hvidløg (kan købes i de fleste supermarkeder, og enhver asiatisk købmand)
- evt. salt
- Evt. tilbehør: rugbrødscroutoner og forårsløg i tynde ringe
Kog linserne møre i rigeligt letsaltet vand, ca. 10-12 minutter.
Hak løget fint og svits det i lidt olivenolie. Hak hvidløget fint og skær gulerødderne i små tern. Kom dem i gryden og svits let. Hæld hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og vand i gryden. Bring det i kog og lad det simre 5-10 minutters tid. Rør så fløde, citronsaft, honning og chilisauce i. Smag til om der skal mere salt/syre/sødt, og varm igennem.
Server evt. med rugbrødscroutoner og forårsløg i tynde ringe.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar