onsdag den 27. januar 2016

Grøntsagspostej med parmesan

Her kommer sådan en rigtig alt-godt-fra-køleskabet-opskrift fra en af de der januardage, hvor man har brug for et nærende varmt måltid mad, selvom man ikke gider at bevæge sig uden for en dør i regn og kulde for at købe ind! ;-) Velbekomme.



Grøntsagspostej med parmesan:
  • 2 løg
  • 3 forårsløg
  • 4 store gulerødder
  • 1 lille spidskål
  • 3 store æg
  • 100 g cremefraiche (jeg brugte 18%)
  • 200 g hytteost
  • 1 spsk karry eller paprika (kan evt. udelades)
  • 100 g parmesan (jeg brugte bare en pose revet)
  • 2 tsk salt
  • peber
Hak løgene fint og skær forårsløg i tynde ringe. Riv gulerødderne groft og snit spidskålet fint. Kom alle grøntsager i en stor gryde med lidt olie og 2 tsk salt og svits ca. 8-10 minutter til det er faldet sammen. Rør imens æg, cremfraiche, hytteost, parmesan og karry sammen og krydr med salt og peber. Tag gryden af varmen og rør oste-æggeblandingen i. Kom det hele i et smurt ildfast fad og bag ca. 30 minutter ved 200 grader. 

Server med en frisk salat og evt. en hjemmelavet mojo/salsa/chutney/romescosauce.


2 kommentarer:

  1. Ser virkelig lækkert ud! Kan parmesan erstattes af noget andet? Ikke andet ost - for jeg kan til nød kun lide skiveost og hytteost, men ost på pizza osv er slet ikke for mig (wierdo I know ;-))

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, selv er jeg virkelig en ostegris - så er det sagt! ;-) Hm, altså du kan nok komme et æg eller to mere i - og så måske lidt ekstra salt eller bouillon. Pointen med parmasanen er, at den foruden en lidt mere cremet konsistens også giver fylde i smagen - derfor forslaget med bouillon, selvom det lyder lidt mærkeligt måske ;-)

      Slet