Sider

tirsdag den 23. februar 2016

Pandekager med vegetarisk linsefyld

Pandekager er en af de ting, der kan blive ved med at vække sådan en hel barnlig glæde hos mig, hver gang de kommer på bordet. Og så er de perfekte til at fylde med en gang tøm-køleskabet-gryderet. Her har jeg lavet et fyld af linser og forskellige grøntsager, jeg lige havde på lager. Du kan evt. supplere med, hvad du selv har i beholdningen for at mindske madspild! Velbekomme :-)



Pandekager med vegetarisk linsefyld (2-3 pers. afhængigt af tilbehør):

Pandekager (ca. 8 stk.):
  • 3 store æg
  • 4 dl mælk
  • 3,5 dl mel
  • 1 tsk salt
  • smør til stegning
Pisk æg og mælk sammen med salt og rør herefter melet i dejen. Smelt en lille klat smør på en stor stegepande ved jævn varme og kom 1 dl dej på, som fordeles rundt på panden. Vend pandekagen når dejen er stivnet og steg den færdig på den anden side et par minutter. Fortsæt med resten af pandekagedejen. 

Fyld:
  • 1,5 dl røde linser
  • 300 g frossen helbladet spinat (tøet)
  • 4 gulerødder
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 1 spsk sød chilisauce (eller 2 spsk ketchup + evt. lidt chiliflager)
  • Dine yndlingskrydderier (jeg brugte noget tandoori- og lidt jerk-krydderi), fx karry og papkrika
  • salt
Kog linserne møre i rigeligt vand, ca. 10 minutter.
Hak imens løg og hvidløg og skær gulerødder og peberfrugt i tern. Svits løget i olivenolie i en gryde og tilsæt herefter gulerødder, spinat, hvidløg og peberfrugt. Kom krydderier og chilisauce i og smag til med salt. Vend linserne i til sidst, varm igennem og server med pandekagerne.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar