Pandekager med vegetarisk linsefyld (2-3 pers. afhængigt af tilbehør):
Pandekager (ca. 8 stk.):
- 3 store æg
- 4 dl mælk
- 3,5 dl mel
- 1 tsk salt
- smør til stegning
Pisk æg og mælk sammen med salt og rør herefter melet i dejen. Smelt en lille klat smør på en stor stegepande ved jævn varme og kom 1 dl dej på, som fordeles rundt på panden. Vend pandekagen når dejen er stivnet og steg den færdig på den anden side et par minutter. Fortsæt med resten af pandekagedejen.
Fyld:
Fyld:
- 1,5 dl røde linser
- 300 g frossen helbladet spinat (tøet)
- 4 gulerødder
- 1 stor rød peberfrugt
- 1 spsk sød chilisauce (eller 2 spsk ketchup + evt. lidt chiliflager)
- Dine yndlingskrydderier (jeg brugte noget tandoori- og lidt jerk-krydderi), fx karry og papkrika
- salt
Kog linserne møre i rigeligt vand, ca. 10 minutter.
Hak imens løg og hvidløg og skær gulerødder og peberfrugt i tern. Svits løget i olivenolie i en gryde og tilsæt herefter gulerødder, spinat, hvidløg og peberfrugt. Kom krydderier og chilisauce i og smag til med salt. Vend linserne i til sidst, varm igennem og server med pandekagerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar