Avocadoen giver den samme cremethed, mens tilsætningen af appelsin- og citronsaft giver et nyt delikat pift til salaten. Den er fyldig og mættende - et helt måltid i sig selv, der også egner sig glimrende til madpakken! Velbekomme. :)
Broccolisalat med citrus-avocadodressing:
- 1 broccoli
- 1 medium avocado
- Saft af ½ appelsin
- Saft af ½ citron
- 1 spsk æblecidereddike eller anden skarp eddike
- 1 spsk agavesirup (eller 3/4 spsk honning)
- 1 spsk citronolie eller olivenolie
- salt og peber
- 1 god håndfuld rosiner
- 1 håndfuld solsikkerkerner, tørristede på en varm pande
- ca. 1½ dl kogte, kolde ris - brug evt. en rest (kan udelades, hvis salaten blot bruges som tilbehør)
Skær broccolien i mundrette stykker (brug også stokken, men fjern evt. seje dele). Kom dem i et dørslag og overhæld dem med kogende vand og derefter med koldt vand. Lad dem dryppe godt af.
Blend avocado, citron- og appelsinsaft, eddike, agavesirup og olie til en glat dressing. Smag til med salt og peber og vend sammen med broccoli, ris og rosiner en en salatskål. Drys med solsikkekerner.
Blend avocado, citron- og appelsinsaft, eddike, agavesirup og olie til en glat dressing. Smag til med salt og peber og vend sammen med broccoli, ris og rosiner en en salatskål. Drys med solsikkekerner.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar