Vi spiste den som fyld i pandekager, men den egner sig også fint til ris. Velbekomme!
Kilde: kodfrifredag.blogspot.dk |
Jordskokkegryde med kylling og karry (2 personer):
- ca. 8 jordskokker
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- ca. 150 g kyllingefilet/bryst
- ½ dl fløde eller en lille dåse kokosmælk
- ½ dl mælk (eller vand)
- 1 tsk karry
- 1 tsk spidskommen
- 1/3 spsk mangochutney
- salt
Hak hvidløg og skær gulerødderne i tern. Fjern mærker, ender og knopper fra jordskokkerne (behold skrælden på!) og skær dem i mundrette stykker. Skær bladsellerien i tynde skiver. Kom alle grøntsagerne i en gryde med lidt olivenolie og salt og svits et par minutter. Spæd til med lidt vand (måske ca. 2 dl) og læg låg på og lad det simre 8-10 minutters tid eller til jordskokkerne er næsten møre.
Skær kyllingen i mundrette stykker og vend dem i grøntsagerne. Læg låg på igen og lad det simre yderligere 5 minutter eller til kyllingen er gennemkogt. Tilsæt fløde og mælk (evt. lidt mere vand, hvis væden er helt fordampet), krydderier og mangochutney og smag til med salt.
Skær kyllingen i mundrette stykker og vend dem i grøntsagerne. Læg låg på igen og lad det simre yderligere 5 minutter eller til kyllingen er gennemkogt. Tilsæt fløde og mælk (evt. lidt mere vand, hvis væden er helt fordampet), krydderier og mangochutney og smag til med salt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar