onsdag den 2. januar 2013

Savoykålssalat med grapefrugt, mozzarella og persillepesto

Føtex og Netto kører hver måned med nogle tilbud under navnet "Månedens prishug". Her i januar er der grapefrugter til 2,5 kr stykket, så dem har jeg selvfølgelig erhvervet mig nogle stykker af! ;)
Denne salat er frisk med den skarpe citrussmag, der fint afrundes af den milde mozzarella og sprøde kål. Persillepestoen kom også til pga. et tilbud  på en af de der pakker man kan købe, der er lige klar til at komme i blenderen, men herunder har jeg listet ingredienserne op. Velbekomme! 



Savoykålssalat med grapefrugt og mozzarella:
  • ca. 1½ liter snittet savoykål (eller grønkål)
  • 2 grapefrugter
  • 1 (stor) kugle frisk mozzarella
  • 1 håndfuld pinjekerner eller solsikkekerner
  • 1½ spsk citronolie eller olivenolie
  • et drys salt og peber
Filetér 1½ grapefrugt, så de bitre hinder sorteres fra. Det gøres lettest ved at finde den gode kniv frem og først skære skrællen af grapefrugten helt ind til frugtkødet under de yderste hinder. Herefter skæres hver båd ud mellem hinderne.
Rist pinje/solsikkekerner gyldne på en varm tør pande og skær mozzarellaen i halve skiver.
Pres saften ud af den sidste halve grapefrugt og pisk den sammen med olie og et drys salt og peber i en skål. Vend kål, grapefrugt og mozzarella sammen med dressingen i en stor salatskål og drys med de ristede kerner. 
Server salaten sammen med persillepesto (opskrift nedenfor) som en ekstra dressing og godt brød - Så har du en middagsret til to.


Persillepesto:
  • 1 potte persille
  • 1 kvist frisk rosmarin (kan udelades)
  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • ca. ½ dl olivenolie
  • ca. 3/4 dl vand (eller olie)
  • 1 dl (løst pakket) fintrevet pecorino eller parmesan
Blend alle ingredienser til en findelt, men ikke helt glat masse. Juster evt. konsistensen med mere olie eller vand og smag, om der skal salt i.



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar