Hjemmebagt rugbrød (uden surdej)
- 3 dl knækkede rugkerner
- 25 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 4 dl yoghurt naturel
- 1 god spsk salt
- 1 spsk honning
- 1,5 dl hørfrø
- 1,5 dl solsikkekerner
- 3 dl hvede/sigtemel
- 9 dl groft rugmel
Kom de knækkede rugkerner i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå 10-15 minutter.
Rør imens gær, salt og honning ud i vandet og tilsæt havregryn, hørfrø og solsikkekerner.
Hæld det varme vand fra de knækkede rugkerner og rør yoghurten heri for at køle dem ned (de må ikke være varmere end at gæren kan tåle det). Rør kernerne i gærblandingen. Rør derefter først hvedemel og siden rugmel et par dl af gangen i dejen (den er bastant og klistret!) og fordel den i to smurte rugbrødsforme. Tryk dejen godt sammen og glat overfladen ud med en våd ske. Lad brødene hæve tildækket en times tid og bag dem så ca. 75 minutter ved 200 grader. Vend dem straks ud af formene og lad dem køle helt af på en rist, før du skærer i dem.
Rør imens gær, salt og honning ud i vandet og tilsæt havregryn, hørfrø og solsikkekerner.
Hæld det varme vand fra de knækkede rugkerner og rør yoghurten heri for at køle dem ned (de må ikke være varmere end at gæren kan tåle det). Rør kernerne i gærblandingen. Rør derefter først hvedemel og siden rugmel et par dl af gangen i dejen (den er bastant og klistret!) og fordel den i to smurte rugbrødsforme. Tryk dejen godt sammen og glat overfladen ud med en våd ske. Lad brødene hæve tildækket en times tid og bag dem så ca. 75 minutter ved 200 grader. Vend dem straks ud af formene og lad dem køle helt af på en rist, før du skærer i dem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar