Smuk forårssalat med asparges, stegte rødbeder og valnødder (aftensmåltid til én):
- 3 små rødbeder (ca. 200 g i alt)
- smør til stegning
- salt
- 6 kraftige grønne asparges
- lidt citronsaft
- en halv pære
- 1 blodappelsin (eller en halv pære mere)
- 2 stilke bladselleri
- 5 valnødder
- 1 humpel hvid cheddar eller anden salt salategnet ost
Skræl rødbederne og skær dem i både. Kom dem på panden med en god klat smør og e godt drys salt og steg dem ved jævn varme i 10-15 minutter. Bræk imens de træede ender af aspargesene og skær dem i snitter af ca. 4 cm længde. Kom dem i en skål og overhæld dem med kogende vand og lad dem stå et par minutter. Hæld så vandet fra, vend med lidt citronsaft og et drys salt.
Skær pæren i tynde både og appelsinen i halve skiver på tværs af bådene. Skær bladselleri i tynde skiver, osten i små tern og bræk valnødderne i mindre stykker. Anret alle delene pænt på en tallerken og nyd synet og smagene! :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar