Sund hindbærkage med citron:
- 4 overmodne bananer (ca. 450 g, skrællet vægt)
- 4 mellemstore æg
- 0,5 tsk vanillepulver
- fintrevet skal af en økocitron
- saft af en halv lille citron
- 1/4 tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 100 g kokosfibre
- 50 g havregryn (eller 2 spsk husk/loppefrøskaller for en helt lowcarb version)
- 1 tsk flydende sød (eller foretrukkent sødemiddel efter smag)
- 250 g hindbær (jeg brugte frosne)
Purér bananerne med en stavblender og pisk dem med æggene. Bland vanille, salt og citronskal og -saft i. Bland herefter bagepulveret i kokosfibrene og rør det i dejen sammen med havregrynene. Smag til med sødemiddel og vend hindbærrene i.
Hæld dejen i en smurt ringform og bag kagen 1 time ved 200 grader. Du kan også bage kagen som muffins - giv dem da kun ca. 30 minutter.
Den opskrift må bare prøves, men har du evt. nogle forslag til, hvad man kunne bruge i stedet for hindbær? :-)
SvarSletHm, altså hele opskriften er på en måde lidt tænkt omkring de her hindbær, så det bliver lidt en anden kage, hvis man udlader dem. ;-) Men altså, man kan sikkert bruge brombær, solbær, blommer etc. Syrligtsøde frugter altså. :-)
Slet