torsdag den 21. januar 2016

Sweet potato-deller med tahin

Disse vegetardeller er smækfulde af smag og ret nemme at lave. Og så kan jeg godt lidt, at de har et godt bid, forstået på den måde at man kan tage dem op i hånden og bide af dem - vigtig snack-faktor! ;-) Desuden mætter de rigtig godt og er vældig egnede til madpakker (smager skønt kolde!) såvel som vegetarburgere.
Sweet potato går desuden rigtig godt i spænd med tahin, så det har jeg benyttet til at give den søde smag lidt kant. Velbekomme!



Sweet potato-deller med tahin (12 store):
  • 800 g kogte sweet potatoes (søde kartofler) - du kan evt. supplere med lidt gulerødder, hvis det kniber
  • 2 bægre æggehvider (eller 2 store æg)
  • 150 g brødkrummer (jeg tog et par hjemmebagte, halvtørre grovboller og blendede til smulder) - hvis du vil undgå mel kan du prøve med 30-40 g kokosfibre
  • 2 store spsk tahin
  • 1 tsk rosmarin
  • 1,5 tsk salt
Purér de søde kartofler groft og rør æggehvider, salt og rosmarin i. Rør brødkrummerne i 'farsen' og sæt 12 store, flade bøffer på en bageplade med bagepapir. Bag dem 35 minutter ved 200 grader og lad dem køle let af inden servering.

Spis dellerne med en grøn salat, som bøf i en vegetarburger eller som pålæg eller snack. 








Ingen kommentarer:

Send en kommentar