lørdag den 13. februar 2016

Æble-sellerisalat med hytteost og sennep

Jeg elsker den der helt skarpe, rene duft sådan en knoldselleri har, når man skærer den op. Oftest tilbereder man sellerien ved at koge eller bage den, men i denne salat har jeg brugt den rå, skåret i helt små tern og i kombination med æble og en lækker hytteostcreme med sennep. På den måde bevarer man lidt af selleriens friskhed, og i kombinationen smager den slet ikke stærkt, som man måske ville tro med rå selleri. Velbekomme! :-)



Æble-sellersalat med hytteost og sennep:
  • 1 syrligsødt æble (150 g)
  • ca. 200 g knoldselleri
  • 1 dl cremefraiche
  • 200 g hytteost
  • 1 spsk stærk sennep (jeg brugte sådan en bornholmersennep)
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk honning
  • 1 nip salt
Skræl sellerien med en knive. Skær æble og selleri i små tern. Rør hytteost, cremefraiche, sennep, salt og honning sammen og vend æble- og selleriternene heri. 

Server fx salaten som tilbehør til fiskefrikadeller eller medbring den på madpakken med et lækkert stykke brød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar