Krydrede linsedeller med gulerod (ca. 9-10 stk.):
- 2 dl grønne linser
- 1 stort løg
- 2 store gulerødder
- 2 tsk spidskommen
- ½ tsk stødt ingefær
- salt
- 1 stort æg
- 1 god spsk mel
Kog linserne møre i rigeligt letsaltet vand, ca. 15 minutter. Hak imens løget fint og riv gulerødderne groft. Svits begge dele i en smule olie på panden 5 minutters tid og tilsæt krydderier. Hæld overskydende vand fra linserne og bland dem med gulerødder og løg i en skål. Smag til med salt og rør så først æg og siden mel i. Sæt farsen i klatter på en pande med lidt olie og tryk dem godt sammen (også i siderne) med paletkniven. Steg dellerne ved jævn varme og vend efter 4 minutters tid, eller når de er gyldenbrune og virker faste. Steg dem færdige på den anden side og fortsæt med resten af linsefarsen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar